Krimpzakken kopen
Vacuum krimpzakken, vlees en kaas worden daar veel voor gebruikt. Wij zijn
krimpzakken groothandel. Door te vacumeren blijft voedsel veel langer vers, de houdbaarheid kan wel 5 keer langer zijn. Voor versproducten zijn krimp zakken ideaal. De zuurstof die voor bederven zorgt wordt bij het vacuum trekken zoveel mogelijk aan het vlees of de kaars onttrokken. Schimmels en bacterieen hebben dan bijna geen kans.
Wat zijn
krimp vacuumzakken? De naam zegt het al. Het versproduct wordt eerst vacuum getrokken, in en vacumeermachine met een drukkamer (let op; vacumeermachines waarbij de vacuumzak grotendeels buiten het apparaat blijven zijn niet geschikt!) en vervolgens enkele seconden ondergedompeld in water van ongeveer 80-90 graden. Daardoor krimpt de zak perfect om het product heen, het wordt als het ware strak getrokken. Voordeel daarvan is dat er daardoor dat er nog meer zuurstof aan de kaas of het vlees wordt onttrokken, waardoor het langer houdbaar blijft. Ook optisch geeft het een prachtig effect. Sowieso zijn de zakken natuurlijk transparant, waardoor je als koper goed kunt zien wat je koopt. Maar omdat de
krimpzakken nog beter sluit dan een gewone vacuumzak ziet het geheel er gewoon heel smakelijk uit.
Als je krimpzakken kopen gaat dan krijg je ook een zak die erg dik is en die prikbestendig is. Het is steviger dan een gewone vacuum verpakking. En minder zuurstof bij het artikel betekent dus minder snel bederven. Maar bij vlees zorgt het er ook voor dat smaakvolle vloeistoffen niet kunnen ontsnappen. Allemaal voordelen van een vacuum krimpverpakking. Ik zet ze nog even een keer op een rijtje:
- sterker en steviger dan gewone vacuumzakken, prikvast
- onttrekt meer zuurstof, langer houdbaar product, minder snel bederven
- zeer geschikt voor vlees, worst, vis, groente
- niet geschikt voor zachte versproducten, zoals vis en zachte kaas
- smaakvolle vloeistoffen blijven in het vlees
- minder volume, dus makkelijker vervoeren
- mooiere presentatie van versproduct
- helder doorzichtig plastic
- na vacumeren in drukkamer-machine in een warm waterbad dompelen van 80-90 graden
- in de regel zijn het cilindervormige buiszakken
Krimp zakken worden voornamelijk verkocht aan proffessionals die veel vacumeerzakken kopen en gebruiken, zoals slagers en kaaswinkels en supermarkten. Je moet immers een vacumeermachine met een drukkamer hebben en die zijn nogal kostbaar. In andere branches, zoals bijvoorbeeld de horeca en catering, wordt de vacumeermachine zonder drukkamer gebruikt, die een stuk voordeliger zijn. Zij kopen de zogenaamde structuur vacuumzakken, die een strook profiel hebben op de zak.
Daarnaast zijn er nog veel meer soorten zakken om te vacumeren beschikbaar op onze site. Wij hebben namelijk maar liefst 8 groepen
vacumeerzakken voor voedsel in ons assortiment, ook nog weer verdeeld in meerdere maten:
Alle zakken zijn uit voorraad te leveren en dus hebt u ze snel in huis. Wél is het zo dat er in deze bijzondere tijden wel eens een maat tijdelijk uitverkocht is. Of dat we grote orders niet gelijk compleet uit kunnen leveren. Wij nemen dan altijd contact met u op. Bij grote bestellingen wordt er verzonden wat er is en de rest van de vacumeerzakken wordt dan nageleverd, vaak binnen 10 werkdagen. Mocht een bepaalde zak langer uitverkocht blijven dan gewenst kunnen we samen met u bepalen wat te doen. Bijvoorbeeld een andere maat leveren. Daar komen we altijd uit!